Ремонт і діагностика ноутбуків

Неправильна експлуатація і заводський брак – часті причини виходу з ладу ноутбуків. Ноутбук – складний електронний пристрій. На його материнській платі розташовано багато мікросхем, кожна з яких містить у своєму кристалі сотні напівпровідникових транзисторів, а такі чипи, як відеокарта та північний міст, – мільйони. Звісно, чим складніший пристрій, тим більше шансів, що один із його компонентів може вийти з ладу.

Компанія «КМТ-Сервіс» на ринку сервісних послуг працює з 2004 року. Ми здійснюємо діагностику та ремонт ноутбуків у Києві. Якщо ви маєте проблему: не вмикається ноутбук, залили рідиною, розбита матриця в ноутбуку, виламаний роз’єм живлення, USB-порт або будь-який інший роз’єм, зламані або загубилися кнопки на клавіатурі, вийшла з ладу акумуляторна батарея, згорів блок живлення, згоріла відеокарта, північний або південний міст, звертайтеся до нас, ми вирішимо вашу проблему.

Усі роботи з ремонту ноутбуків виконують у нашому сервісному центрі кваліфіковані фахівці, які мають великий практичний досвід і знання в цій галузі. Наш офіс розташований у Києві на Подолі, неподалік станції метро «Тараса Шевченка», тел. (044) 594-90-64, (067) 468-68-98. Ви можете або самі привезти свій ноутбук або скористатися послугами нашого кур’єра.

Багато клієнтів запитують, чи можна визначити вартість ремонту ноутбука без діагностики? Відповідь – ні. Ми не називаємо завчасно вартість ремонту ноутбука, без діагностики цього сказати не можна, є багато нюансів. Можна лише припустити приблизну вартість на ремонт типової поломки, якщо така є у вашому ноутбуку. Для визначення точної причини несправності потрібна попередня діагностика ноутбука, оскільки одні й ті самі симптоми можуть бути спричинені поломкою різних вузлів. Наприклад, муар на зображенні може бути спричинений ушкодженням матриці, ушкодженням гнучкого шлейфа матриці або виходом з ладу відеочипа, відсутність заряду акумуляторної батареї може пояснюватися виходом з ладу самої батареї або контролера живлення. Аналогічних прикладів можна навести багато.

Результати діагностики та вартість ремонту ми повідомимо вам протягом доби. В деяких випадках діагностика може потребувати більше часу, про що ми повідомимо додатково.

Ремонт ми виконуємо після узгодження з вами.

У разі виходу з ладу мостів, відеокарт ми не робимо прогрівання чипа, не робимо заміну з розборки. Ми перепаюємо новий оригінальний чип. На виконані роботи й замінені деталі ми надаємо гарантію 6 місяців. Це зовсім не означає, що ваш ноутбук пропрацює після ремонту 6 місяців. Це час, потрібний для виявлення заводського браку в заміненій запчастині. Як правило, для цього достатньо навіть 3 місяців. І якщо брак не проявиться впродовж цього періоду часу, то замінена деталь служитиме вам дуже довго.

Як уберегти ноутбук від перегрівання

Одне з найпростіших рішень – встановлення ноутбука на рівну поверхню в прохолодному місці. Так він охолоджуватиметься у природний спосіб. На днищі вашого ноутбука розташовані гумові ніжки, які створюють проміжок для припливу повітря. Якщо ви використовуєте ноутбук на ліжку або інших подібних поверхнях, є шанс, що ваш ноутбук не отримує достатньо повітря, внаслідок чого й перегрівається. Також можна придбати охолоджувальну підставку. Це досить ефективний спосіб уберегти ноутбук від перегрівання, якщо вентиляційні отвори розміщені на днищі ноутбука. Та якщо вентиляційні отвори розташовані збоку, то охолоджувальна підставка буде неефективна.

Якщо ви фізично відчуваєте, що ваш ноутбук стає гарячим, зробіть перерву. Вимкніть його й дайте йому охолонути.

Коли Ви працюєте з ноутбуком на колінах, коли поруч немає письмового столу, щоб забезпечити належний приплив повітря, підкладіть під нього книжку.

Ну й, нарешті, не забувайте періодично здійснювати чистку системи охолодження й заміну термопасти. Чистку системи охолодження бажано проводити один раз на рік. Якщо ви не маєте навичок розбирання і чищення ноутбуків, не знаєте, яку термопасту використати та в якій кількості, краще довірте цю роботу фахівцеві. Це значно продовжить термін служби вашого ноутбука.

Що робити, якщо ноутбук випадково залили?

Проблема, що дуже часто трапляється. Найголовніше – швидко відключити ноутбук і зняти акумулятор. Багато хто вважає, що вимкнути ноутбук – означає розв’язати проблему замикання. Але не можна забувати про те, що якщо акумулятор не знятий – ноутбук усе ще перебуває під напругою. Це призводить до повільного окислення доріжок клавіатури й материнської плати ноутбука. Особливо небезпечно, якщо ноутбук був залитий алкогольним напоєм. Тому негайно відключіть зовнішнє джерело живлення, від’єднайте акумуляторну батарею і терміново зверніться до сервісного центру. Чим швидше ви це зробите, тим менша ймовірність невиправних наслідків. У жодному разі не намагайтеся вмикати його самі, навіть якщо вам здається, що все висохло. Ноутбук міг не до кінця висохнути. Якщо рідина мала кислотний склад, в будь-якому разі доведеться проводити повне очищення ноутбука за допомогою спеціального устаткування і спеціальних засобів.

Не заряджається акумулятор

Найімовірніше, у вас згорів контролер управління зарядом акумулятора. Він просто не «пускає» заряд на акумулятор. Також може бути несправне гніздо живлення (місце, куди вставляється штекер зарядного пристрою ноутбука). Іноді проблема може полягати і в несправній батареї. Ще рідше проблема зустрічається у блоці зарядного пристрою (блоці живлення ноутбука). В будь-якому разі, рекомендуємо звернутися до сервісного центру для повноцінної діагностики.

На екрані ноутбука з’явилися горизонтальні або вертикальні смуги, з’являються зайві графічні деталі, викривляється форма, колір, розміри зображення, або зображення відсутнє повністю

Причина може бути в матриці, може бути пошкоджений шлейф матриці або вийшла з ладу відеокарта. В будь-якому разі, рекомендуємо звернутися до сервісного центру для повноцінної діагностики.